Skip to main content

Emmett-techniek

De zachte aanraking van de Emmett-techniek is een unieke manuele therapie, waarbij het lichaam reageert op deze aanraking en veroorzaakt een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam.

Hoe werkt EMMETT?

De techniek is gebaseerd op de overtuiging dat lichte aanraking een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam kan veroorzaken, en dat de therapeut daardoor kan helpen spanning te verlichten, wat resulteert in gevoelens van verbeterd comfort, minder pijn en betere beweeglijkheid.

Een goede analogie is die van een digitaal aanraakscherm is. Met het touchscreen gebeurt er niets als je te hard duwt. Als je de verkeerde plek aanraakt, gebeurt er niets. Als je te lang vasthoudt, beginnen alle pictogrammen te trillen. Maar als je met precies de juiste hoeveelheid druk op een specifieke locatie aanraakt, wordt er een applicatie geopend en kun je los.

Wij geloven dat de EMMETT-punten kleine sensorische receptoren zijn die toegang geven tot de hersenen via de aanraking van de therapeut. Met de juiste lichte aanraking ontvangen en evalueren de hersenen deze stimulus en initiëren ze de ontspanningsreactie in het weefsel. Er zijn receptorpunten over het hele lichaam. De ontspanningsreactie en het comfortabele gevoel is vaak onmiddellijk waarneembaar.

https://www.emmett-techniek.nl/

Even Appen?