Skip to main content

Medical taping/Kinesio taping method

Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, of vermindering van klachten door hooikoorts of astma behoort tot de mogelijkheden.

De liftende werking van de Cure Tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe afvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

De gebruikte tape (Cure Tape) komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen.

Even Appen?