Skip to main content

Sportmassage

Sportmassage is een methode die gebruikt wordt om sneller te herstellen na een sportieve inspanning.

Bij onvoldoende herstel kan er in sommige gevallen een blessure ontstaan, waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer kunt sporten. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk.

De spieren, pezen en gewrichten hebben dan teveel te lijden gehad en niet het vermogen uit zichzelf te herstellen. Dat uit zich dan in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar zelfs bij eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan.

Een herstel bevorderende massage kan een rol spelen in het voorkomen van blessures. Sportmassages worden ook vaak gebruikt in de voorbereiding op een wedstrijd of zware fysieke belasting om er voor te zorgen dat je optimaal aan de start staat. Maar als niet-sporter kunt u bij een sportmasseur terecht, bijv. bij rugpijn, RSI, stijve spieren etc.

Gun uzelf een moment voor persoonlijke aandacht van uw lichaam. Veel blessureleed kunt u vooraf voorkomen. Mede door regelmatige behandeling is een beginnende blessure snel te herkennen.

Aangesloten bij Nederlands Genootschap voor Sportmassage.

www.ngsmassage.nl/wie-is-de-ngs-masseur

Even Appen?